Seful de informatii Kurd sustine ca ISIS poate fi oprit in doar cateva saptamani

Seful informatiilor si securitatii kurde sustine ca miscarea terorista ISIS ar putea fi rapusa in doar cateva saptamani daca comunitatea lumi ar deveni mult mai angajata in acest proces. Vorbind in apropiere de frontul Sinjar, un oras irakian din nord in care fortele kurde au alungat pe cei din ISIS saptamana trecuta, seful informatiilor Masrour Barzani a relatat faptul ca a fost foarte important pentru el sa-i invinga din punct de vedere militareste pe ISIS.

Acest conducator mai sustine si ideea ca odata ce acestia isi vor pierde teritoriul, nu exista o zona pentru jihadisti in intreaga lume in care sa se retraga in pace si isi vor pierde, astfel, abilitatea de a recruta localnici si de a aduna bani. Militantul mai crede ca odata ce intreaga comunitate internationala doreste sa se implice in mod profund si sa scape de ISIS, acest lucru nu ar trebui sa ia mai mult de cateva luni si chiar si saptamani.

In ciuda esecurilor din teritoriu, Barzani nu crede ca ISIS este foarte slabita. Este foarte greu sa spui ca aceasta armata terorista slabeste vreodata si are parte de descurajare. Poate ca se pierde putin teren si pentru ei, insa pentru a teroriza lumea nu este nevoie de foarte multe metode.

Oricum ar fi, daca tarile vestice nu doresc sa trimita trupe de atac pentru a anihila ISIS, Barzani crede ca totusi ar putea sa asigure un mare sprijin altor forte de teren in Iraq si Siria. Daca intreaga comunitate internationala nu este inca gata sa trimita trupe si forte de atac pe teren in zonele afectate de conflicte si unde se afla gruparea terorista ISIS, macar sa asigure suficient sprijin pentru cei care lupta impotriva ISIS.

Ar putea fi oprita poate in doar cateva saptamani aceasta grupare terorista, insa este nevoie sa se stie unde se afla in orice moment, ce miscare va mai face si cati aliati are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *