Telefonul, inamicul si viata moderna

In ultimul timp e ca si cand nu ne putem imagina ce inseamna viata fara telefon. Face parte din viata ta de zi cu zi, face parte din ceea ce faci atat in timpul liber cat si la serviciu. De fapt care este timpul tau liber de vreme ce butonezi telefonul la orice pas?

Pentru ca incepe sa fie un inamic al vietii libere, pentru ca defineste viata moderna insa are nevoie si de o limita gandeste-te ca de fiecare data cand butonezi telefonul pierzi de fapt momente importante, cum ar fi:

  1. Timpul ce il poti dedica familiei. Sunt momente rare in viata si oricat de putin ai crede ca te vei juca sau vei mai cauta ceva online timpul ce se scurge este in defavoarea ta. Nu iti dai seama de asta decat cand este prea tarziu: copilul va creste, parintii vor imbatrani, bunicii se vor duce.
  2. Timpul, in general vorbind. Ai atat de multe sanse pentru tine, sa faci ceea ce iti place, sa te dezvolti. Insa preferi totusi sa butonezi un telefon care iti aduce de fapt o superficiala satisfactie. De fapt ai impresia ca faci ceva util.
  3. In incercarea de a invata cat mai multe si de a descoperi cat mai multe continui sa butonezi telefonul. Concret cu ce te ajuta asta? De fapt te tine la distanta de incercari, de oportunitati si de experimente.
  4. Relatiile umane. De fapt poate ca unul din acele aspecte care se lase afectate de un  astfel de comportament este legat de relatii in general. Se pierd, se distanteaza, se schimba. Pierzi momente in care razi, in care tii de mana pe cineva, momente de tandrete sau poate chiar numai de relaxare.

Poate ca lista nu ar fi de ajuns de lunga pentru a se rezuma ce poti pierde cand ochii tau tot ceea ce vad este telefonul pe care acum il stii pe dinafara; conexiunea aceea care te duce online de fapt traseaza o alta viata ta, departe de cea reala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *