Teste pe masinile Google

Masinile care se condu singure de la Google au calatorit in jur de 1,2 milioane de mile in autonomie integrala pe drumurile publice, a anuntat compania pe data de 29 septembrie. Pentru ca toate aceste vehicule isi impartasesc datele de conducere, asta inseamna ca fiecare masina a acumulat aproximativ 90 de ani de experienta in condus. In timp ce aceste automobile au intalnit unele situatii nemaivazute din viata reala – cum ar fi o persoana in scaun cu rotile care isi cauta animalul de companie pe drum – Google incepe sa isi puna la punct propriile zone pentru testele diabolice care sa le faca cu aceste masini ale sale.

Jaime Waydo, care este la conducerea initiativei Google a masinilor care se conduc singure, sustine ca echipa sa vine mereu cu scenarii noi pe care isi doreste sa le puna in aplicare pentru a testa abilitatile de siguranta a acestor vehicule speciale. De exemplu, aceasta echipa a instalat un element oe o parte a drumului, pe care masina il va recunoaste drept un obiect stationar. Insa, mai apoi, in timp ce masina se apropie, o persoana va iesi din acel loc.

Au mai fost si alte tipuri de teste de la Google pentru a vedea de ce sunt in stare aceste masinute. De exemplu, a fost facut asa  fel incat o persoana sa sara dintr-un camion care merega in fata masinii care se conduce singura, pentru a vedea cum reactioneaza masinaria. In ambele cazuri, masina a reusit sa evite a intra in contact cu persoana in cauza care a tasnit in fata masinii. In cadrul acestor teste si a altor teste de genul, masinile au trimis informatii despre interactiune catre baza de date a scenariilor posibile in trafic. Astfel ca, Google va reusi sa puna in functiune software-ul masinilor care se conduc singure prin toatescaneriile posibile folosindu-se de astfel de date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *