Ti-e rau tot timpul? Probabil ca nici nu esti foarte inteligent

Oamenii inteligenti sunt mai susceptibili de a fi sanatosi comparativ cu cei care au un IQ mai scazut, din cauza unei legaturi genetice dintre modul in care organismul gestioneaza bolile si inteligenta. Cercetatorii din Scotia au analizat datele de la aproximativ 100.000 de oameni, si au comparat datele de testare mentala ale fiecarei persoane cu genomul lor. Astfel, oamenii de stiinta au constat ca trasaturile legate de boli si abilitatile de gandire au in comun aceleasi influente genetice.

Mai mult decat atat, echipa internationala de oameni de stiinta de la Universitatea din Edinburg, a constatat ca exista „corelatii genetice negative semnificative” intre educatia unei persoane si boala Alzhmeir, bolile coroniene si accidentul vascular cerebral. Cu alte cuvinte, persoanele cu o educatie foarte buna- care exceleaza in rezolvarea problemelor- sunt mai putin susceptibile de a contracta o serie de boli.

Lipsa de educatie inseamna mai multe sanse de a te imbolnavi

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca riscul mai mare in ceea ce priveste diabetul de tip II este asociat cu parasirea scolii sau a colegiului mai devreme. In plus, in urma realizarii studiului, s-a constat ca cei cu o educatie buna sunt mai putin susceptibili de a deveni supraponderali.

Oamenii de stiinta au explicat: „rezultatele noastre ofera noi descoperiri cuprinzatoare asupra suprapunerilor in ceea ce priveste abilitatea cognitiva si baza genetica, dar si caracteristicile legate de sanatate, cum ar fi nivelul tensiunii arteriale, dar si tulburari psihice sau fizice. De asemenea, nivelul de studii- adesea folosit ca un indicator social- si sanatatea, par a impartasi aceeasi cauza genetica”. Cu toate acestea, echipa de cercetatori a adaugat ca ar putea exista mai multe interpretari posibile ale acestor corelatii genetice.

Astfel, se crede ca oamenii care au o educatie mai slaba sunt mai putin informati cu privire la alegerile sanatoase si, prin urmare, au tendinta de a se imbolnavi mai repede.

Blogger: Cristina M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *