Timpul, eficienta si productivitatea

Zicala „cine se trezeste dimineata departe ajunge” se potriveste perfect in cazul multor persoane. Desi intr-un mod hilar al cazului unii ar spune ca asta va insemna sa te simti obosit pe timpul zilei este vorba de a prelungi oarecum timpul util de munca. Unii ar gasi cu greu sa doarma numai cate 4 sau 5 ore pe noapte cand somnul cel mai dulce este de fapt cel ce incepe cu orele diminetii inspre pranz. Se spune ca intre 6 si 10 am somnul este cel mai dulce si de aceea ne vine foarte greu sa ne trezim vioi la primele ore ale diminetii.

Insa astfel de cazuri sunt clar demonstrate de acei lideri care urmand exemplul de a se trezi cu noaptea in cap sunt mereu in pas cu munca. Cazurile difera si un sondaj recent arata ca cei din domeniul IT impart nu numai cunostinte, pasiune pentru acelasi domeniu de activitate ci si modul de a lucra, dis de dimineata. Incepand cu sefa de la Yahoo si pana la cei care conduc AOL sau Cisco cu totii sunt dornici de munca inca de la prima ora. Cu greu incearca sa isi limiteze impartirea responsabilitatilor pentru a nu deranja pe cei care inca isi fac somnul de frumusete cand sefii lor deja fac un plan al zilei. De admirat ce-i drept, rational vorbind o situatie care se necesita acolo unde o zi nu este de ajuns pentru a gestiona ceea ce domeniul impune. In timp se formeaza un ritm cu care greu te vei dezobisnui. Este ceea ce organismul invata sa faca pana la urma.

Primul venit si ultimul plecat de la birou, sefi care se trezesc de la ora 4 dimineata, altii care pana cand si propria familie se trezeste deja are o parte din munca zilnica facuta cei din fruntea unor companii de renume detin cheia succesului prin timpul scurt de a dormi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *