Tinerete fara batranete

Asa cum povestea spunea “tinerete fara batranete si viata fara de moarte” cu totii ne dorim sa prelungim cu cat posibil viata. In special pentru reprezentantele sexului frumos a avea parte de semenele batranetii este un chin cand se gandesc ca frumusetea este trecatoare. Stim ca nu putem face asta insa prin obiceiurile noastre putem veni cu un plus in aspect pe termen lung.

Cercetatorii dezvolta teorii dupa teorii menite sa aduca un plus in modul in care putem tine sub control efectele imbatranirii. Astfel ca de data aceasta s-a ajuns la concluzia ca homarii sunt cei care aportul lor in acest sens. Consumul de homari favorizeaza secretia de telomeraza. Cu actiune asupra celulelor se pare ca aceasta stopeaza sau cel putin intarzie imbatranirea celulelor.

Si luand cazul lor concret se dovedeste acest efect de vreme ce homarii devin mai mari si mai puternici o data cu trecerea varstei si nu cunosc efectul opus asa cum am putea crede despre o vietate care inainteaza in varsta. Un record in acest sens este detinut de un homar gasit de un pescar in 2009 cand s-a estimat la o varsta de 140 de ani.

Mai mult decat atat, consumul crustaceelor aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Asta inseamna ca prin continutul lor bogat in proteine si nu numai sa aduci un plus pentru sistemul imunitar in primul rand insa face o diferenta si in ceea ce priveste circulatia sangvina. Vei fi ferit de boli de rinichi si artrita. Si toate acestea se datoreaza unui sir lung de minerale si antioxidanti, cantitati mici de seleniu, crom, calciu, omega 3 si cupru, la care se adauga zincul.

Un astfel de studiu poate fi un prim pas in a se descoperi si alte derivate din homari, o posibilitate de a se realiza tratamente complexe care sa aiba la baza crustaceele. Cert este ca sunt prea rar consumate dat fiind si ce buget implica consumul de homar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *