Top 10 melodii linistitoare

Gusturile nu se discuta si nici cand vine vorba de muzica pe care o preferam. Fiecare in parte are un segment al sau insa cert este ca intalnim un punct comun in ceea ce priveste faptul ca muzica este de dorit sa fie si linistitoare. In egala masura, indiferent de tipul de muzica pe care il preferi, muzica lenta este din cand in cand de ascultat.

Studiul de caz si interesul unora de a gasi care sunt acele  melodii ce pot fi considerate ca si terapie duce la un top 10 melodii linistitoare. Primul loc este ocupat de melodia denumita „Weightless” ce apartine celor de la Marconi Union. Piesa se pare ca a avut cel mai mare efect asupra celor care au participat la studiu si anume a fost cu 11 procente mai benefica si mai influenta. Si anume, se induce o stare de linsite, cu modificari semnificative in ceea ce priveste tensiunea, ritmul batailor inimii si nu in cele din urma in unele cazuri se pare ca si intervenit starea de somn. Ceea ce este interesant de asemenea tine de asemenea de faptul ca muzica de asa natura actioneaza la nivelul stresului- cortizolul ce se elibereaza in organism in stari de stres este diminuat ca urmare a efectului muzicii.

Muzica buna nici ca are nevoie de prezentare. Pentru cei care isi doresc un moment de liniste si pace iata topul melodiilor care au un efect terapeutic:

Airstream – Electra

DJ Shah – Mellomaniac (Chill Out Mix)

Enya – Watermark

Coldplay – Strawberry Swing

Barcelona – Please Don’t Go

All Saints – Pure Shores

Adele – Someone Like You

Mozart – Canzonetta Sull’aria

Cafe Del Mar – We Can Fly

Melodiile sunt variate, de la moderna Adela si pana la clasicul Mozart, asta pentru toate gusturile. Pe teren neutru se afla insa Enya ce cu greu poti sa consideri ca nu iti place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.