Top mituri demontate

 Exista tot felul de mituri care ne fac sa credem ceea ce de fapt nu este adevarat. Spre exemplu crezi ca mancarea cazuta pe jos nu mai este una buna. Cu toate acestea exista si un mic adevar in aceasta poveste. Ne-am decis, demontam mituri si din aceasta serie se numara:

Mancarea cazuta. Un studiu spune ca daca ai viteza de reactie si nu lasi mancarea mai mult de 10 secunde pe jos ai sanse ca aceasta sa fie comestibila. Insa intra in aceeasi ecuatie si ceea ce tine de tipul de suprafata, ceea ce indica in ce masura ti-ai dori sa mai consumi acea mancare.

Zaharul este periculos pentru sanatate in masura in care se exagereaza la consum. Daca crezi ca ar trebui sa il inlocuiesti chiar si cand vine vorba de siropul de porumb spre exemplu organismul percepe totul tot ca pe zahar. Concluzia? Este acelasi lucru.

Consuma vitamina C pentru a te feri de raceala. Partial adevarat pentru ca aceasta ajuta sistemul imunitar. Astfel, esti mai ferit de boli de vreme ce organismul poate sa lupte mai bine cu virusii. Insa nu pune pe seama sa tratamentul de care ai nevoie pentru o raceala sau chiar gripa.

Apa oxigenata previne infectarea. Total adevarat asa ca pana la bandajare apa oxigenata ar trebui folosita. Insa si in acest caz nu se poate considera ca este cea care trateaza o rana insa previne infectarea acesteia pentru a se vindeca in timp util.

Cand iti tiuie urechile ai putea avea un deficit de auz si drept urmare ai putea chiar sa iti pierzi acest simt. Orice boala netratata duce la un caz sever cand se poate ajunge chiar si la pierderea unor functii insa tiuitul urechilor ar putea trada doar un dop de ceara ce trebuie eliminat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *