Traditii de nunta din China

In lumea moderna in care traim multe dintre acele cupluri care doresc sa se casatoreasca se lovesc inevitabil de traditii si intervine dilema daca acestea vor avea o oarecare infleunta in petrecerea de nunta. In timp ce unii prefera sa schimbe total imaginea unui astfel de eveniment altii adopta o varianta mai adaptata a ceea ce traditiile de nunta inseamna.

Si cand credeam ca ale noastre sunt deja prea mult ai fi surprins/a sa afli alte traditii de nunta de prin lume. Spre exemplu in Scotia o traditie veche spune ca viitoarea mireasa sa fie innegrita la propriu. Intr-o combinatie de produse de la oua la sosuri mireasa este „decorata” astfel caci daca poti sa suporti lucruri atat de dezgustatoare si cu rabdare poti sa faci fata unei casnicii, cu neprevazutul si tot ceea ce implica.

In China pana la casatoria in sine mireasa trebuie sa planga. Probabil pentru a nu mai avea lacrimi sa planga in timpul casniciei, de parca ar fi o separare din aceasta lume, cu o luna inainte de nunta mireasa are program de plans la care se va alatura si restul familiei pe masura ce timpul trece si nunta se apropie. Iar daca in Romania se poarta furatul miresei pentru care se cere rascumparare in India se pare ca papucii mirelui sunt mult mai valorosi. Si ca to vorbeam de India traditia cere ca pana la casatoria in sine cu barbatul ales mireasa se casatoreste cu un copac sau cu un obiect. Asta pentru ca in liniile astrologice ce le definesc sotii sunt predispusi la moarte rapida.

Stiai ca in Congo daca mirii isi exprima fericirea printr-un zambet larg ca si ras se poate interpreta ca totul este luat in ras. Pentru a se lua in considerare casatoria se cere o seriozitate iesita din comun. Pana la urma nimic nu este de ras, casatoria este doar momentul marcant al trecerii la un alt statut si urmata de mariaj, de casnicie totul este serios si defineste viata unei persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *