Transsexual

Atunci cand un copil se naste, doctorul spune ca este baietel sau fetita. Depistarea sexului cuiva se face bazat pe biologie-cromozoni, anatomie si hormoni. Insa genul unei persoane-sentimentul de a fi barbat, femeie sau ambele-nu se potriveste mereu cu sexul acestuia. Oamenii transsexuali sustin ca le-a fost desemnat un gen care nu se potriveste cu ceea ce simt ei de fapt.

Multi oameni au diverse pareri legate de ceea ce inseamna a fi transsexual, insa nu este vorba despre operatii sau despre orientarea sexuala sau chiar despre felul in care se imbraca acestia. Este vorba despre felul in care se simt pe interior.

Fiecare transsexual este unic in felul sau si calatoria fiecaruia in parte este personala si diferita. Unii sustin ca sunt de sexul opus celui caruia trebuia sa le fi fost acordat de la nastere. Altii simt  ca sunt atat femei, cat si barbati. Si totusi, altii nu se identifica cu nici unul dintre aceste doua genuri: feminin si masculin.

Este nevoie de foarte mult curaj sa depasim normele culturii obisnuite cum ca genul este binar. Adevarul este ca genul exista acolo undeva, asta presupunand ca exista mai multe lucruri intre aceste conceptii si reguli.

Atunci cand oamenii fac schimbari  ca sa se potriveasca cu felul in care se simt pe interior, se numeste tranzitie. Unii isi schimba hainele, numele si parul. Altii cer celorlalti din jur doar sa schimbe felul in care ii vor denumi de acum incolo. Acstia pot alege „el”, „ea”, „ei” sau chiar „ele”. Unele persoane folosesc hormoni de crestere sau operatii pentru a-si altera sau schimba complet felul in care arata si se simt.

Variaza foarte mult de la persoana la persoana si nu exista vro caracteristica comuna fiecaruia dintre acesti transsexuali. Atunci cand sunt gata de a trece mai departe, oamenii de acest gen fac schimbari in acelasi timp. Atunci cans se simt pregatiti din punct de vedere spiritual, emotional si financiar pentru a incepe tranzitia, se decid sa inceapa sa faca schimbari sociale, medicale si legale deodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *