Trucuri pentru a-ti pastra ritmul sanatos in alimentatie

Avem atat de multe tentatii in jurul nostru incat este destul de greu sa trasam o limita pentru ceea ce putem sau nu consuma. Si cadem prada tentatiei pentru ca mai apoi sa ajungem sa urmam un trend din acest punct de vedere. Pentru ca nu poti consuma zilnic numai varza si frunze iata cateva trucuri care sa te ajute sa te mentii pe o linie de plutire a unui ritm sanatos.

  1. Nu pleca de acasa infometat fiind. Asta se aplica si in cazul momentelor in care ajungi la cumparaturi si ai tendinta de a cumpara orice vezi pe rafturi, fara sa mai tii cont de eticheta. De asemenea cand mergi la o petrecere spre exemplu cand esti infometat ajungi sa te avanti la platourile de gustari, unele prajite si implicit calorile si nesanatoase. Nu trebuie sa iti potolesti foamea asa ca mananca de acasa.
  2. Parerea celorlalti nu trebuie sa conteze. Ce-i drept cine se aseamana se aduna insa asta nu trebuie sa insemne se pare ca nu poti consuma un meniu bio, green style doar pentru ca cei din jur consuma carne de porc. Sa iti pastrezi tendintele si ideile este nu o forma de a fi incapatanat ci o forma de constientizare ca indiferent de moment si cu cine te asociezi trebuie sa ramai acelasi „tu”.
  3. Intrebari uitate. Nu este nimic iesit din comun sa intrebi la un restaurant despre ce contine un anume fel de mancare cum nu este ciudat sa ceri in mod expres lipsa unui ingredient. Pana la urma alergic fiind vei fi fortat de situatie sa eviti anumite alimente asa ca vei specifica asta oriunde ai merge.
  4. Citeste etichetele. Daca ingredientele sunt greu de citit si inteles esti pe aproape in a alege se pare un produs cu aditivi. Prefera sa tii cont de cantitatea de sare, zahar si ingrediente procesate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.