Uleiul de dovleac – 4 motive pentru care iti vei dori sa le incluzi in dieta ta

Educatia alimentara o formam in timp dupa acumulare de cunostinte si informare constanta. La fel si gustul se poate educa, astfel ca nu ar fi totusi corect sa respingem timpuriu anumite produse, doar dupa repere nefondate. Se poate spune ca astfel de cazuri se intalnesc mai ales cand vine vorba de diferitele tipuri de uleiuri, altele decat clasicul ulei de masline sau de  floarea soarelui rafinat.

Cei care inca nu au incercat ulei de dovleac nu stiu ce pierd. Studiile recente arata ca un astfel de ulei este benefic pentru organism, motiv pentru care iti enumeram un top succint a 4 motive pentru care acest ulei este recomandat.

Reduce inflamatiile

Uleiul de dovleac este bogat in grasimi nesaturate, ceea ce are impact si asupra diverselor inflamatii din organism.

Benefic pentru inima

Rolul sau antiinflamator are impact asupra inimii. Integrarea in alimentatia zilnica a uleiului de dovleac, ajuta la reglarea tensiunii.

Stimuleaza cresterea parului

Daca dam crezare unui studiu realizat de catre coreeni, se pare ca un consum de 400 de mg de ulei de dovleac in fiecare zi pe o perioada de 24 de saptamani minimum inseamna cu 40% accelerare a ritmului de crestere al parului, la barbati.

Dincolo de acest studiu uleiul de dovleac a dovedit eficienta in a combate seboreea, adica dereglarea glandelor sebacee de la nivelul pielii ce secreta sebum in mod excesiv.

Util pentru femeile aflate la menopauza

Aceasta etapa din viata femeilor presupune numeroase reactii ale organismului ce pot avea impact asupra starii de bine. De la bufeuri la dureri de cap sau cele articulare, exista preocupari pentru cum pot fi de evitate astfel de stari. Remediul poate fi unul natural, legat de consumului uleiului de dovleac care se pare ca amelioreaza astfel de simptome.

Uleiul de dovleac sau puterea de la natura

Se stie ca resursele naturale sunt cele mai bune pentru a combate stari proaste si a reechilibra sanatatea. Uleiul de dovleac precum si semintele sunt sursa ideala pentru anumite situatii. Spre exemplu, o metoda naturista pentru combaterea parazitilor intestinali se refera la dovleac. Semintele si implicit uleiul rezultat din acestea au actiune de deparazitare interna, putand fi o metoda aplicata si in cazul copiilor.

La exterior, uleiul de dovleac poate fi folosit cu succes pentru ten si piele. Este cunoscut pentru actiunea sa impotriva vergeturilor, deci poate fi folosit ca preventie. Ofera elasticitate si, pentru ca nu are actiune toxica, nu are contraindicatii este recomandat tocmai si gravidelor, ca ritual in ingrijirea pielii.

Ce trebuie sa stii despre acest tip de ulei? Nu il vei folosi in preparate gatite termic, pentru ca eficienta sa este ca si pierduta. Se consuma ca atare, adaugat in salate spre exemplu, inlocuind dressingul sau fiind parte din acesta.

 

 

Comentariile sunt închise.