Un tratament mai exotic

Solutii bune la toate din natura au existat si exista dintotdeauna. Din natura ne-am creat si provenim, in natura ne regasim toate leacurile si tratamentele de care avem nevoie pentru o mai buna functionare a organismului, pentru o stare de bine si pentru tratarea afectiunilor si alergiilor pe care cateodata le mai capatam.

Tot felul de fructe, legume, ierburi de leac de peste tot din lume sunt folosite pentru preventia si indepartarea anumitor boli, afectiuni si dereglari ale sistemului functional al trupului nostru. Unele sunt mai cunoscute, altele mai putin cunoscute, insa cu toatele sunt intr-o oarecare masura eficiente pentru stoparea a ceea ce ne tot deranjeaza de ceva vreme.

Fie ca le regasim in farmacii, in magazinele naturiste, fie ca le regasim in stare naturala, in natura ce ne inconjoara, plantele si florile de leac care de asemenea su si rol estetic, ne pot ajuta sa ne imbunatatim starea de sanatate si calitatea vietii in general.

Un astfel de produs natural si naturist, numai bun pentru reglarea somnului, avand o actiune pozitiva asupra starii somn-veghe, este si noni sirop, un sirop eficient produs din extractul de fructe de noni. Dupa cum suna si dupa cum bine ne putem da seama, acest fruct este exotic si foarte ciudat avand in vedere infatisarea, daca stam sa facem o cercetare pe internet.

Acest sirop natural din noni este un produs naturist si foarte usor de folosit datorita starii lichide in care se afla, fiind mai accesibil in special pentru persoanele care suporta mai greu pastilele sau tabletele orale care sunt mai greu suportabile si digerabile.

Acest fruct asemanator fructelor de dud chiar reprezinta un soi de dud indian sau de plaja, fiind originar din Tara Soarelui Rasare, dar si din Australia, continentul cangurilor. Aceste fructe exotice cresc alaturi de flori si drupe la baza coroanei arborelui de noni, care poate ajunge si la 9 metri inaltime.

Desi este un fel de dud care ar trebui sa produca niste fructe asemanatoare dudelor de la noi, atat sub forma, cat si la gust, fructul de noni are un gust amar si un miros usor intepator, mai dezagreabil decat al oricarui alt fruct. In unele zone, acest fruct este consumat la ordinea zilei, atat sub forma cruda, cat si fiert si in mix cu alte produse alimentare ede baza.

Dar nu ar trebui sa ne strambam atunci cand vine vorba despre sucul de noni, pentru ca siropul creat din extractul acestui fruct contine 18 tipuri de aminoacizi, nefiind de mirare ca este atat de recomandat in orice tip de tratament, dar mai ales pentru detoxifiere si pentru relaxare si destindere musculara. Acesti aminoacizi sunt esentiali si indispensabili pentru organismul nostru, pentru buna functionare a tuturor circuitelor acestuia.

De asemenea, siropul de noni stimuleaza formarea oxidului de azot in organism, oxid ce impreuna cu efectul de relaxare pe care il produce scopoletina, determina o dilatare a arterelor, reducand tensiunea arteriala care este survenita pe baza de stres si de suparare. De asemenea, prin consumul acestui sirop, ni se poate imbunatati si circulatia sangvina de la nivelul tesuturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *