Unde traieste lumea?

Uscatul acopera 509 milioane de kilometri patrati pe planet, care se intind pe 196 de tari care sunt casa a 7.125 miliarde de oameni. Avand atata uscat la dispozitie, ai fi de parere ca oamenii sunt imprastiati peste tot pe suprafata Pamantului- insa o harta uimitoare arata ca lucrurile nu stau chiar asa.

Un antreprenor a folosit datele de la NASA pentru a intelege unde se afla cei mai multi rezidenti de pe planeta si a descoperrit ca jumatate din populatia oamenilor este inghesuita intr-un loc extrem de mic al lumii. Max Galka, co-fondator al unei afaceri de imobiliare, a analizat informatiile despre populatie in functie de un grid furnizat de NASA, care organizeaza populatia in functie de regiunile geografice, pentru a crea o harta informativa.

„Datele divid populatia lumii intr-o retea de celule in forme patrate mici, fara a tine cont de frontierele administrative”- sustine un Galka prin intermediul unui post pe blog-ul sau.

Pentru cercetarea sa, acesta a folosit o grila formata din 28 de milioane de celule, fiecare dintre ele masurand aproximativ 4 kilometri patrati. Din cele 28 de milioane de celule, cele cu o populatie de peste 8000 sunt colorate in galben, ceea ce inseamna ca acele zone au o densitate a populatiei de 900 de oameni per kilometru patrat. Galka explica ca aceasta este aproximativ aceeasi densitate cu cea a Massachussetts. Zonele colorate in negru reflecta opusul, cu o populatie mai mica de 8000 de locuitori si mai putin de 900 persoane pe kilometru patrat. Lumea este impartita in mod egal intre galben si negru, insa aceasta harta arata ca galbenul ocupa doar 1% din suprafata totala a uscatului.

Cele mai populate orase din lume:

Tokyo este orasul ce gazduieste peste 38 de milioane de oameni; Delhi, India- cu 25 de milioane de oameni, acesta este al doilea cel mai populat oras din lume; Mexic, Mumai si Sao Paulo- toate aceste orase se afla pe locul trei al listei, cu aproape 21 de milioane de locuitori in fiecare localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *