Yoga si o alimentatie usoara=sanatate

Avand la baza tehnici de respiratie specifice, numite pranayama, yoga s-a dovedit utila, in cadrul mai multor demersuri stiintifice, in reducerea simptomelor depresiei, anxietatii si a durerilor cronice, intr-o masura superioara variantelor obisnuite de tratament. Este de asemenea o practica foarte des intalnita printre vedetele care au slabit intr-un timp scurt si care sustin ca se simt mult mai bine in urma unor stari negative. Ce trebuie sa faci pentru a duce o viata sanatoasa si plina de pozitivitate? Nu sunt eu vreun yogin, dar conteaza mult unele aspecte in viata.

  • Concentreaza-te din ce in ce mai mult asupra exercitiilor fizice. Acesta este si mesajul celor de la Coca Cola in noua lor campanie. Cola promoveaza aceasta idee prin intermediul unei organizatii non-profit, sustinand ca lipsa de activitate fizica este cea care da nastere la obezitate, nu sucurile acidulate sau mancarea fast-food. Insa, exista oare un adevar in aceasta afirmatie? Specialistii in nutritie vorbesc despre acest lucru si comenteaza declaratiile celor de la Cola.
  • In anul 2010, Statele Unite au emis un raport prin care indemna lumea sa adopte o dieta predominant bazata pe plante, datorita implicarilor sale in sfera mediului dar si a sanatatii. De la inceputul secolului, interesul in dietele vegane si vegetariene au crescut in mod uimitor. De fapt, un numar de state isi iau angajamente durabile, unele dintre acestea fiind enumerate in continuare.
  • Yoga este o practica veche de cand timpurile ce in ziua de azi este foarte in voga printre oamenii obisnuiti si printre celebritatile cu un stil de trai de luat in seama. O alimentatie usoara ne ajuta sa nu ne balonam, sa nu ne ia durerile de cap sau de stomac, ne ajuta sa slabim sau sa ne mentinem greutatea dupa cum ne dorim si asa mai departe. Yoga alaturi de sport, de mersul zilnic la pas rapid si nutritia potrivita te vor ajuta sa scapi de stigmatul de persoana lenesa sau nesanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *