Diferenta intre barbati si femei

Suntem difieriti si nu numai din punct de vedere al sexului si al modului de a ne comporta. Este dovedit stiintific ca barbatii vad lumea diferit fata de femei. Care sunt insa motivele? La baza acestei intrebari sta gena fiecarei categorii in parte. Un studiu in acest caz dezvaluie intreaga poveste intr-un mod surprinzator. Publicat in „Biology of sex differences” acest studiu arata ca pana si cand vine vorba de culori femeile si barbatii percep totul diferit.

De la ecru la culoarea prunei coapte, de la somon la verde crud cand povestesti unui barbat despre astfel de culori nu ar trebui sa te surprinda ca il bagi in ceata. Pentru ca asa este. Se pare ca in cadrul studiului s-a dovedit ca in ceea ce priveste distingerea culorilor femeile se descurca mult mai bine. Insa in imagini ce se succed barbatii castiga teren.

Barbatii nu au rabdare la cumparaturi, nu au pareri de estetica, femeile sunt prea putin pasionate de masini si cai putere. De ce aceste diferente? Studiul ce a facut corelatia cu distingerea culorilor dovedeste inca o data rolul testoteronului. Acesta este cel care infleunteaza modul in care percepem lucrurile ca si diferenta intre barbati si femei. Bine sau rau din punct de vedere al sanatatii alti studii arata ca nivelul de testoteron este cel responsabil cu un sistem imunitar mai slabit fata de femei. Si mai mult decat atat de aceea se pare ca femeile traiesc in medie mai mult decat barbatii.

Intr-un mod si mai concret diferenta de perceptie intre barbati si femei se datoreaza genei si a modului in care ne traim viata de cand lumea. Astfel, barbatii erau meniti sa mearga la vanatoare si sa asigure hrana. In acest fel vederea si atentia pentru obiecte la distanta este abilitatea dezvoltata in timp ce femeile trebuiau sa distinga de la mica distanta ce plante sunt bune de consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *